3-daagse luxe Wijnreis Pfalz en Moezel all-in vanaf €689,-

Het dal van de rivier de Moezel in Duitsland is een uniek gebied waar als sinds de Romeinen wijnranken zijn geplant. Het unieke terroir en klimaat staan aan al eeuwenlang aan de basis van topwijnen. Tel daarbij de ervaring en vakmanschap van de Winzer en een kennismaking is al snel gemaakt.
De Moezel is bekend om zijn steile hellingen, de zogenaamde Steillagen, van leisteen, die met name de Riesling een bijzonder, mineralig karakter geven. Leisteen houdt zowel het water als de warmte lang vast, waardoor de druiven tot laat in de herfst kunnen narijpen. Een hoog suikergehalte omgezet in alcohol geven body aan de beroemde Rieslingwijnen, die rustig twintig jaar bewaard kunnen blijven.
Tjidens de wijnreis vinden verschillende proeverijen plaats in combinatie met een uitgebreid diner in een van de betere restaurants voor een top wijn-spijs combinatie. Al naar gelang de reis komen verschillende Winzer hun wijnen aanprijzen met uitgebreide toelichting. Voor de Moezel zijn dit Markus Molitor, Fritz Haag, Dr Loosen en Philipps-Eckstein, allemaal rond Bern Kastel Kues.

De Pfalz is het andere gebied van topwijnen in Duitsland. Het gebied niet ver van de Moezel heeft een mild klimaat en wordt ook wel het Toscane van Duitsland genoemd, door zijn zacht glooiende heuvels van zandsteen. Het stadje Deidesheim heeft nog geen 1000 inwoners maar is geliefd onder bon-ton Duitsers en wordt vaak bezocht door hoge gasten. De voormalige bondskanselier Helmut Kohl nodigde er graag zijn buitenlandse gasten uit. Beroemd zijn de ontmoetingen met Ronald Reagan en Michael Gorbatsjov in de Deidesheimer Hof waar hij zijn geliefde gerecht Saumagen liet proeven. Deidesheim kent daarom een aantal toprestaurants met naast Deidesheimer Hof, Leopold en Riva.
Vanuit Deidesheim is het een korte wandeling naar beroemde wijngaarden als Paradiesgarten en Herrgottsacker waar beroemde wijnhuizen als Reichsrat von Buhl, Von Winning en Bassermann-Jordan hun wijnstokken hebben staan.
Topwijnen in toprestaurants voor een unieke wijn-spijs beleving in de Pfalz.

Meer informatie bij Riesling-Reizen.