Hex vom Dasenstein

Hex vom Dasenstein - BurgunderZo’n 70 wijnfamilies bewerken 178 hectare wijngaarden. In 1971 zijn de wijngaarden rond Kappelrodeck vernoemd naar de beroemde saga ‘Hex vom Dasenstein’. Op de verweerde granieten bodem groeien de mooiste druiven, die de basis vormen van soepele Burgunder wijnen als: Grauburgunder, Spätburgunder, Blanc de Noir.
De Wijnkelder Hex vom Dasenstein staat in de traditie van de beste wijnen van de mooiste hellingen. De Badense wijngaarden aan de voet van het Zwarte Woud onderscheiden zich door hun speciale terroir. De klimatologische omstandigheden zijn hier in het wijnland Baden ideaal voor de wijnbouw. De sterke verbondenheid van de wijnboeren met de natuur staat garant voor wijnen van hoge kwaliteit.Log Hex vom Dasenstein D-Wijn
Keldermeester Alexander Spinner staat bekend om zijn eigenzinnige opvattingen over vinificatie. Hij heeft de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd, waar wij nu de vruchten van kunnen plukken. Ook dit jaar staat zijn wijnkelder weer in de top tien.