Weingut am Nil

Riesling & Co Weingut am Nil AmsterdamWeingut am Nil heeft een eeuwenoude traditie van topwijnen als: Riesling, Spätburgunder, Grauburgunder…
In 2010 heeft de familie Dr. Ana en Reinfried Pohl, Jr. van de familie Schuster het wijnbedrijf in de Pfalz overgenomen.
Het domein heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1841. De rijke familietraditie is bewaard gebleven en de hoge kwaliteit van de wijnen is gewaarborgd. Trump Pinot Noir SpatburgunderDe naam Nil komt van een bijzonder historische wijngaard, die nu onderdeel is van de Kallstadter Saumagen. Al tijdens de Romeinen werd rondom Kallstadt wijn verbouwd. Nog altijd maakt de leeuwenkop onderdeel uit van het bedrijfslogo.
Keldermeester Johannes Hägen garandeert ieder jaar weer een hoge kwaliteit van zijn wijnen, waarvan de vele internationale prijzen het bewijs zijn.
Robert Parker geeft in 2014 meer dan 90 punten aan verschillende wijnen. Weingut am Nil Robert Parker points
Maar ook in de Gault & Millau gids gooien de Rieslings hoge ogen: „… een sensationele, stijlvolle Ungsteiner Riesling met een buitengewone rijpe gele vrucht, die direkt onder de topwijnen van de Pfalz kan worden geplaatst….!”