Weingut Becker

Familie Weingut BeckerDe wijngaarden van Becker liggen rondom Mommenheim. In Lorzweil groeien dichte trossen Burgunder, die van een vroege bloei profiteren en door de löss mergel bodem zijn statuur krijgt. Zuidelijker liggen Gottesgarten en Osterberg in het plaatsje Selzen, waar Riesling en Gewürztraminer in de zware kleibodem zich met zonlicht volzuigen. Op de Noordhellingen van Friesenheim groeien volop Silvaner druiven, die prachtig friszoete wijnen opleveren. Spätburgunder wijnstokken willen met hun voeten in de kalk staan, wat in Zornheim het geval is. De topwijn Riesling komt uit Mommenheim. 

De wijnen van Tobias Becker zijn bijzonder uitgebalanceerd en rijk van subtiele accenten. De Riesling en Weissburgunder zijn fris droog en helder van kleur. De Grauburgunder is mooi vol en geconcentreerd. De Silvaner is krachtig met een delicate structuur. De Chardonnay is rond op de tong, de Blanc de Noir licht met een klein zoetje. De Bacchus heeft levendige tonen en een eenduidige smaak.

Tobias heefe een eervolle vermelding in de Gault & Millau van 2015 en verschillende onderscheidingen voor zijn topwijnen.