Philipps-Eckstein

Domprobst één van de mooiste wijngaarden aan de Moezel vindt u in Graach-Schäferei. Al vele malen met zilver en goud bekroond weet wijnboer Patrick Philipps-Eckstein ieder jaar weer topwijnen te produceren.
De wijnen komen van de zogenaamde Steillagen, zoals Domprobst, Himmelreich en Abtsberg. Deze steile hellingen zijn moeilijker te bewerken, maar geven betere oogsten en zijn vaak wat duurder dan de gemiddelde moezelwijn. Naast de Riesling heeft Philipps-Eckstein bijzondere Weiss- en Grauburgunder. Vaak al uitverkocht voor ze de klant in Nederland bereiken. Toch heeft D-Wijn de hand kunnen leggen op een paar bijzondere wijnen.

meer >>>

Hambacher Freiheit

Ludwig Haas maakt wijnen van hoge kwaliteit in de Pfalz aan de Deutsche Weinstrasse, niet ver van de Franse grens.
Haas: “Mijn wijnen vertellen het verhaal van de bevrijdingsbewegingen in de Rheinpfalz, Duitsland en Europa. Wanneer Hambach Festival van 1832
waren de eerste politieke eisen voor een Confederate republikeinse Europa van toepassing.”
De wijnen rond het kasteel Hambach ademen nog steeds vrijheid. Komplexe wijnen met een soepele afdronk, die soms jaren op hout hebben gerijpt.

meer >>>

Weingut am Nil

In 2010 heeft de familie Dr. Ana en Reinfried Pohl, Jr. van de familie Schuster het wijnbedrijf in de Pfalz overgenomen. Het domein heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1841. De rijke familietraditie is bewaard gebleven en de hoge kwaliteit van de wijnen is gewaarborgd. De naam Nil komt van een bijzonder historische wijngaard, die nu onderdeel is van de Kallstadter Saumagen. Al tijdens de Romeinen werd rondom Kallstadt wijn verbouwd.
Nog altijd maakt de leeuwenkop onderdeel uit van het bedrijfslogo.
Keldermeester Johannes Hägen garandeert ieder jaar weer een hoge kwaliteit van zijn wijnen.

meer>>>

Hex vom Dasenstein

In 1971 zijn de wijngaarden rond Kappelrodeck vernoemd naar de beroemde saga Hex vom Dasenstein. Zo’n 70 wijnfamilies bewerken 178 hectare wijngaarden. Op de verweerde granieten bodem groeien de mooiste druiven, die de basis vormen van vooral Burgunder wijnen. De wijngaarden aan de voet van het Zwarte Woud onderscheiden zich door hun speciale terroir. De klimatologische omstandigheden zijn hier in het wijnland Baden ideaal voor de wijnbouw. De sterke verbondenheid van de wijnboeren met de natuur, de wijngaarden en de wijn geeft als resultaat een hoge kwaliteit.

meer >>>

Blees-Ferber

In een van de mooiste bochten van de Moezel bij de stadjes Leiwen en Trittenheim liggen de wijngaarden van de familie Blees-Ferber. Inmiddels draagt de derde generatie zorg voor hoge kwaliteitswijnen.
De wijnmakerij cultiveert 9,9 ha wijngaard met 88% Riesling en 4% Rivaner, Weiss en Spätburgunder op absolute toplocaties als Laurentiuslay, Trittenheimer Apotheke en Piesporter Gärtchen.
Zelfs wijnkenners in de Verenigde Staten weten de wijnen van Blees-Ferber te vinden.

meer >>>

Weingut Becker

Rainer Becker is een visionair die met zijn druiven fluistert. Zijn investeringen in nieuwe edelstalen tanks en filter systemen hebben zich snel terugverdient in topwijnen. De traditie is door zijn zoon Tobias in 2010 overgenomen. De wijngaarden liggen rondom Mommenheim.
Tobias Becker heeft inmiddels verschillende prestigieuze wijnprijzen binnengehaald, zoals een eervolle vermelding in de Gault & Millau van 2015.

meer >>>