Een makkelijke, fruitige wijn voor verschillende momenten. Portugieser heeft weinig tannines en kun je al drinken in het najaar van de wijnoogst. De druif is in de 18de eeuw van Oostenrijk naar Duitsland gebracht.

Betekenis
Na Spätburgunder en Dornfelder is Portugieser de derde rode wijnsoort in Duitsland. De druif wordt vooral verbouwd in de Pfalz, Rheinhessen en de Ahr. Het totale areaal van Portugieser heeft de laatste jaren licht afgenomen.

Cultivering
De druif stelt geen hoge eisen aan het terroir. Als er geen vorstschade is opgetreden, groeit de druif resistent door tot vroeg in september, waarna deze al relatief vroeg geplukt kan worden. Zonder problemen dragen de druiven de QbA kwalificatie.

Vinificatie
Om Weissherbst te maken, moet de druif direct en licht worden geperst. De bleekrode kleur is zeer geschikt voor verschillende rosées.
De rode Portugieser heeft een lager alcoholpercentage dan andere rode wijnen. Indien de wijngaarden goed worden beheerd kan ook een dieprode wijn met volle body worden gemaakt.

Spijs
Portugieser is een ongecompliceerde wijn, aangenaam te drinken met een lichte body. Omdat het weinig tannines heeft, kan het direct gedronken worden, zonder enkele jaren te laten liggen. De aroma’s neigen naar licht fruit als aardbeien en bessen.
De wijn is bij vele wijn-spijs combinaties goed te combineren.

Kies een Portugieser bij D-Wijn