Wijncoöperatief Deidesheim

Winzerverein Deidesheim Cooperatie WeinstrasseWelkom bij de Winzerverein uit Deidesheim, de oudste Wijncoöperatie van de Pfalz. Het schilderachtige plaatsje Deidesheim aan de Weinstrasse is de bakermat van vele bijzondere wijnen. Hier ruikt en proeft u de levensvreugde in een van de grootste wijnbouwgebieden in Duitsland. Ieder jaar weten de coöperatieleden weer hoge prijzen binnen te halen op internationale wijncompetities.
Al decennialang drijft de onderlinge solidariteit de Winzer tot hoge prestaties om u te laten genieten van topwijnen. Johannes Mungenast – als peetvader – richtte de coöperatie in 1898 op om gezamenlijk de wijnbouw aan te pakken van wijngaard tot wijnkelder.
Meer dan een eeuw wijntraditie staat vandaag de dag aan de basis van een breed aanbod van grote wijnen als Riesling, Spätburgunder, Dornfelder, Regent, enz.
Tegenwoordig staan milieuvriendelijke wijnbouwmethoden op de voorgrond, die een hoge kwaliteit garanderen. In de Pfalz schijnt de zon meer dan 2000 uur per jaar. De bijzondere kalkzandsteen bodem weet in de nacht de warmte van de dag goed vast te houden. Omdat het water makkelijk door de grond heendringt, moeten de wijnstokken dieper wortels dragen, waardoor mineralen uit de bodem omhoog worden gebracht naar de druiven. Het resultaat zijn mineralige wijnen, die vooral de Riesling zijn bijzondere karakter geven.
Bijzondere waardering voor keldermeester Bruno Klüpfel.