Een nieuwe kruising, die sinds 1996 is toegestaan en aan een enorme opmars is begonnen. Het is een kruising van verschillende druivenrassen: de Diana (Silvaner x Müller-Thurgau en Chambourcin die werd gekweekt op het wijninstituur Geilweilerhof in Siebeldingen). Regent wordt geprezen door wijnboeren vanwege zijn hoge resistentie tegen botrytis en meeldauw.

Betekenis
In eerste instantie werd de Regent aangeplant in experimentele wijngaarden. Tegenwoordig vindt men de druif in ieder wijnbouwgebied. Van 1997 tot 2005 groeide het areaal aan Regent van 70ha naar 2100 ha. Met name in Rheinhessen, de Pfalz en Baden kan men de Regent druif vinden.

Cultivering
De Regent druif rijpt vroeg met een hoog mostgewicht. Met een hoge resistentie tegen nachtvorst wordt de druif in koele gebieden aangeplant waar andere rode druivensoorten nauwelijks kunnen gedijen. Verder heeft de druif een hoge resistentie tegen meeldauw.

Vinificatie
Het mostgewicht van Regent is hoger dan dat van Spätburgunder. De wijnen hebben een volle body, rijk aan tannines en lichte zuren. Het aroma neigt naar kersen en zwarte bessen. Regent wijnen hebben een dieprode kleur, die volgens sommige kenners zelfs bijna zwart is.
De beste Regent druiven worden op hout gerijpt.

Spijs
De Regent is makkelijk toegankelijk, ook als deze nog jong is. De wijn combineert goed met stevige gerechten als lamsbout, ossenstaart en wild gevogelte.

Maak hier uw keuze uit Regent wijnen bij D-Wijn.