Ludwik Adamé Haaß

Haass Hambacher FreiheitDe Riesling, Chardonnay en Spätburgunder van Ludwig Haaß staan in de traditie van de Europese vrijheidsbewegingen.
Het Hambacher slot is sinds 1832 symbool voor deze vrijheidsbewegingen en staat aan de basis van de Europese eenwording. De Pfalz hoorde ten tijde van de Franse Revolutie bij Frankrijk. Later is het weer aan Duitsland toebedeeld en behoorde het aan de conservatieve vorst van Beieren. Tijdens het Hambacher feest van 1832 kwamen zo’n 30.000 vertegenwoordigers uit de burgerij uit heel Europa naar het slot voor een feest, lees demonstratie. Met name de ontwikkelingen in Polen speelden een belangrijke rol. Polen werd namelijk opgedeeld en een groot gedeelte viel aan Rusland toe. Overal werden vrijheidsbomen geplant. Het doel was een Federatie van Europese staten met als basis vrijheid van meningsuiting en gelijkheid voor vrouwen.

Ludwik Haass maakt wijnen in de traditie van de Europese vrijheidsbewegingen met mooie benamingen op sprekende etiketten. Zijn wijnen zijn met veel liefde en passie gemaakt en ademen de Europese vrijheidsgedachte.
Namen als: Freiheitsbote, Lucien Rey, Anna Maria prijken op de etiketten van de wijnen van Hambacher Freiheit.
Niet alleen de etiketten zijn bijzonder maar ook de wijnen. Goudgele Riesling en bleke Chardonnay. De Blanc de Noir heeft een zachte rode gloed. De Spätburgunder 2008 is pas echt op dronk. Heerlijke volle rode wijn op hout gerijpt waarvan de tannines volledig in evenwicht zijn voor een soepele afdronk.