Wijnproeverij Weingut BeckerDuitse wijnen worden steeds populairder. Niet vreemd omdat de wijngaarden soms om de hoek liggen. Denk aan de Moezel of de Pfalz, prachtig wijngebieden met eeuwenoude wijntradities. Vooral de laatste decennia is de kwaliteit van de Duitse wijnen sterk verbeterd en vallen zij internationaal vaak in de prijzen. Dé wijn is de Riesling een druivensoort die het goed doet op de steile hellingen van de Moezel. Was Riesling vroeger bekend om het zoete karakter, tegenwoordig zijn de Rieslings fris droog met een vaak mineralig karakter. Heerlijke wijnen voor in de zomer, maar de zwaardere varianten doen het ook goed in de winter bij zoete desserts en jonge kazen.
Nieuw zijn de Duitse rode wijnen. Met name de Spätburgunder, ook wel Pinot Noir genoemd stijgen in populariteit. De Spätburger is een lichte rode wijn, die met name in de herfst met wild als eend, hert, ree en wildzwijn gedronken kan worden. Van licht rood tot de wat donker rode kleuren, die op hout zijn gerijpt: Weissburgunder (wit), Dornfelder (rood), Silvaner (wit), Regent (rood) Rivaner (wit), Chardonnay (wit), …

D-Wijn brengt de wijnproever rechtstreeks naar de wijnmaker.  Wijnproeverijen bij de Winzer, die u alle facetten van zijn wijn leert kennen. Na de Weinprobe kunt u uw favoriete wijn direct meenemen.

Iedere wijnmaker heeft zijn eigen unieke wijnen, die vaak per wijngaard kunnen verschillen. Met name de bodem en het klimaat zijn van belang. Vaak wordt gesproken over het terroir. Het Moezeldal heeft een speciaal microklimaat. De warmte blijft vaak hangen in de dalen, waardoor het niet snel afkoelt in de nachten. Met name de steile hellingen op het zuiden vangen veel zon. In combinatie met bijzondere bodems als leisteen, kiezel of leem, ontwikkelen zich bijzonder verfijnde wijnen met complexe smaken. Op de leisteen ondergrond kunnen Riesling hun bijzondere petrol smaak ontwikkelen. Voor kenners de absolute top.
Stel u eigen wijnpakket samen voor bijzondere smaaksensaties. Wijnen die allemaal hun eigen verhaal hebben, hun eigen historie hebben. Geen fabriekswijnen, die in tankschepen over de hele wereld varen, maar eerlijke wijnen met liefde en zorg gegroeid. Geen toevoegingen, veel wijnen kunnen het etiket bio dragen.

Geniet van een eerlijk glas wijn van uw eigen wijnboer, boek vandaag nog een exclusieve wijnreis. Oh ja, een wijnboer heet in het Duits Winzer, dus zeg nooit Weinbauer!